Gebak
Stroopwafel brownie
Bereidingstijd
25 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een brownie vorm in met wat boter of bakspray. Je kunt de bakvorm ook bekleden met bakpapier.
- Smelt de boter samen met de chocolade au bain-marie (in een kom op een pan met kokend water)
- Mix de eieren met de suiker en een snuf zout. Ga net zolang door totdat er een luchtig mengsel ontstaat.
- Giet beetje bij beetje het chocolademengsel bij het suikermengsel. Blijf goed roeren, anders beginnen de eieren te stollen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het voorzichtig door bovenstaande mengsel.
- Hak de stroopwafels grof en spatel samen met de Hero Tova dessertsaus karamel door het beslag heen.
- Giet het beslag in de brownie vorm en bak de stoofpwafel brownie in ±30 minuten gaar. Hij mag nog wat smeuïg zijn van binnen.
- Laat de brownie afkoelen. Haal hem daarna uit de vorm en snijd in 12 gelijke stukken.