Dessert
Frambozenjam cheesecake brownies
Bereidingstijd
45 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter.
- Vet ondertussen een bakvorm van 20 x 30 centimeter in en bekleed met bakpapier.
- Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocolade met boter en meng hier de suiker, een flinke snuf zout en het vanille extract doorheen.
- Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel.
- Voeg hier vervolgens de eieren één voor één aan toe en roer door elkaar tot je een smeuïg mengsel hebt.
- Giet dit in de bakvorm en zet even opzij.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe dit op een zo laag mogelijk vuur en blijf tussendoor roeren. Als de witte chocolade gesmolten is, zet je dit even opzij.
- Ga meteen door met het roomkaasmengsel en verwarm de oven voor op 160°C.
- Neem een beslagkom en mix hierin de roomkaas zacht en glad.
- Meng daarna de sour cream en het vanille extract er doorheen.
- Als dit goed gemengd is, giet je in een dun straaltje de grotendeels afgekoelde witte chocolade erdoor. Blijf mixen en wees voorzichtig met het toevoegen van de chocolade: je wilt niet dat je vulling gaat schiften.
- Zet de mixer weg en spatel het ei en het eigeel erdoor tot het een egaal mengsel is.
- Giet iets minder dan de helft van het roomkaasmengsel in de bakvorm.
- Neem de Minder Zoet frambozenjam en verspreid meer dan de helft van de pot over de roomkaas in de bakvorm en strijk het uit.
- Giet nu de rest van het roomkaasmengsel hierover en strijk glad.
- Tik de brownie cheesecake twee keer fors op het aanrecht om de luchtbubbels te laten verdwijnen.
- Schep wat resterende frambozenjam over de bovenkant van de cheesecake brownies en ga hier met een satéprikker doorheen om een gemarmerd effect te creëren.
- Bak de frambozenjam-swirled cheesecake brownies in 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Als ze klaar zijn, zet je de oven uit en op een kleine kier. Laat minstens zo een uur afkoelen en daarna nog twee uur buiten de koelkast.
- Zet vervolgens een nacht (of minstens 4 uur) in de koelkast om op te stijven.
- Bij het serveren voorzie je elk stuk cheesecake brownie van een toef slagroom en een verse framboos (of een schepje jam als die nog over is!).
Tips!
- Als je de cheesecake zo mooi mogelijk wilt snijden, maak dan tussendoor je mes schoon met warm water. Een warm en schoon mes snijdt het beste.
- Is aardbeien of kersen je favoriet? Maak deze toppers dan met een andere smaak!