Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vind je zoveel mogelijk vragen en bijpassende antwoorden.

Vragen over B'tween

Wat is Hero B'tween?

Hero B'tween zijn granenrepen van verschillende granen en heerlijke ingrediënten er tussendoor. Met Hero B’tween geniet je van het beste van twee werelden. De basis bestaat uit diverse graansoorten (zoals haver, tarwe en gerst) met daartussen de allerlekkerste ingrediënten. B’tween geeft je niet alleen dat beetje extra maar stilt óók de lekkere trek. Dat maakt B’tween de ideale reep voor tussendoor. Bijvoorbeeld tussen je vergaderingen, je tentamens of twee wedstrijden in. Hero B'tween bevat geen conserveermiddelen of kunstmatige kleurstoffen.

B’tween is te koop in de smaken Hazelnoot, Melkchocolade, Kokos & Chocolade en Pinda & Pindakaas.

Hero B’tween Zero heeft de ‘Product van het jaar’ verkiezing gewonnen, maar wat houdt dat precies in?

Elk jaar kunnen merken zich opgeven om deel te nemen aan de “Gekozen product van het jaar’ verkiezing. Alle opgegeven producten worden onderverdeeld in categorieën. Vervolgens kunnen consumenten stemmen op hun favoriete product uit elke categorie en komt er uiteindelijk één winnaar uit elke categorie die zich een jaar lang het Product van het jaar mag noemen.

Wil je nog meer weten of wil je graag stemmen op jouw favoriete product? Bekijk dan de website www.besteproductvanhetjaar.nl

Wat zijn allergenen?

Allergenen zijn eiwitten die allergische reactie kunnen opwekken. Allergenen kunnen aanwezig zijn in bepaalde ingrediënten. Volgens de voedselregelgeving worden de allergenen die de meeste reacties veroorzaken duidelijk vermeld in de ingrediëntenlijst van een product op de verpakking.

Op deze manier is het voor iedereen duidelijk welke allergenen een product bevat. Dit geldt ook voor B’tween en B’tween Big: op de verpakking kun je aan de hand van dikgedrukte tekst in de ingrediëntenlijst zien met welke aanwezige allergenen je rekening kunt houden. Op onze  website (www.hero.nl) kun je per product  alle informatie voor wat betreft ingrediënten en voedingswaarden te vinden.

Wat is het verschil tussen Hero B’tween Hero B’tween Big?

De naam zegt het al, B’tween Big is het grote broertje van B’tween. Bovendien is B'tween Big verkrijgbaar in andere smaken. B’tween Big is verkrijgbaar in de smaken Hazelnoot, Pinda &Chocolade, Kokos & Chocolade en Melkchocolade.

Wat is Hero B'tween Zero?

Met Hero B’tween Zero geniet je van het beste van twee werelden, namelijk van een heerlijke granenreep zonder toegevoegde suikers. De basis bestaat uit diverse graansoorten (zoals tarwe en gerst) met daartussen de allerlekkerste ingrediënten. Doordat we geen suikers toevoegen aan onze B'tween Zero bevatten deze repen slechts 67-69 kilocalorieën per reep.

B’tween Zero is te koop in de smaken Witte Chocolade, Chocolade & Hazelnootpasta en Yoghurt.

Hoe is Hero B'tween Zero gezoet?

Onze reguliere Hero B’tween granenrepen worden niet gebakken maar hebben hun unieke knapperige bite en structuur door dat de repen langzaam uitharden. Bij elke variant word er eerst een mengsel gemaakt van granen. Hieraan word warme suikerstroop (of glucose stroop of glucose fructose stroop) toegevoegd. Naast een zoetende werking heeft dit invloed op de uiteindelijke structuur. De suikers harden namelijk langzaam uit en zorgen ervoor dat alle ingrediënten mooi aan elkaar “plakken”. De ingrediënten worden dan uitgerold en in reep vorm gesneden en verpakt.

Voor het produceren van de Hero B’tween Zero varianten wordt er geen gebruik gemaakt van suikerstropen (of glucose stroop of glucose fructose stroop) maar van een maltitolstroop. Maltitol is een kunstmatige zoetstof maar heeft in de reep de zelfde functie: zoeten en zorgen dat de ingrediënten aan elkaar plakken en kunnen worden gevormd en gesneden.

Maltitol is een polyol (een suikeralcohol) en heeft een iets lagere zoetkracht dan gewone tafelsuiker. Belangrijkste voordeel is dat maltitol een lagere calorische lading heeft (2,4 kcal per gram in plaats van 4) het geen piek veroorzaakt in de bloedsuikerspiegel en geen tandbederf veroorzaakt.

Welke 5 granen zitten er in B’tween?

De granen die we gebruiken voor het maken van B’tween en B’tween Big zijn haver, rijst, mais, gerst en tarwe.

Waar kan ik B'tween kopen?

Hero B’tween is o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat, Plus, Dirk, COOP en Hoogvliet.

Vragen over Bessensap


Is droesem/bezinksel schadelijk in bessensap?

Nee, droesem oftewel bezinksel is niet schadelijk, maar helaas niet te voorkomen. Het ontstaat omdat bessensap uit 100% fruit bestaat. Je kunt het bessensap eventueel zeven voor gebruik. 

Waar kan je Hero Bessensap voor gebruiken?

Betuwe bessensap is gemaakt van 100% fruit en bevat geen toevoegingen. Het is heerlijk in toetjes, taarten, dressings en sauzen. Betuwe bessensap geeft een lekkere smaak en zorgt voor een mooie kleur.

Recept bessensap saus
Benodigdheden:

  • 1 fles bessensap
  • 1 dl water
  • 60 gram suiker
  • Eventueel een kaneelstokje of citroenschil
  • Eventueel maïzena of aardappelzetmeel

Kookwijze:
Breng de bessensap, water en suiker in een pan aan de kook. Op laag vuur kun je de saus binden met maïzena of aardappelzetmeel. Voeg voor de smaak eventueel een kaneelstokje toe of een citroenschil.

Vragen over Dessertsaus


Hoe kun je Tova dessertsaus gebruiken?

Tova is heerlijk over ijs of door de yoghurt. De dessertsaus kan desgewenst ook warm gemaakt worden in een pannetje op laag vuur. De saus mag niet koken.

Hoe kan de saus het beste verwarmd worden?

Schenk de saus in een pannetje en verwarm het op laag vuur. Goed doorroeren en bij de gewenste temperatuur opschenken. De saus mag niet koken.

Welke allergenen zitten erin?

In zowel de chocolade- als de caramelvariant zijn MELK producten verwerkt zoals boter en room. Deze dessertsauzen bevatten dus als allergeen MELK (lactose en melkeiwitten).

Vragen over Hero Jam


Waarom bevat de nieuwe receptuur meer suiker?

Dat is niet zo. Onze oude receptuur werd gemaakt met een combinatie van kristalsuiker en glucose-fructose stroop. Glucose-fructosestroop bestaat niet alleen uit suiker, maar ook uit koolhydraten. De recepturen zijn vrijwel identiek in koolhydraat gehalte.

Wat is het verschil tussen citroensap en citroenzuur?

Citroensap bevat van nature veel citroenzuur en heeft tevens een verfrissende smaak. Citroenzuur wordt industrieel bereid en draagt uitsluitend bij aan de zuurheid van de jam.

Waarom hebben jullie de receptuur aangepast?

Ook al maken we al meer dan 100 jaar jam, we blijven er naar streven om de smaak van onze jam nog verder te verbeteren. We gaan nu met deze receptuur terug naar jam hoe jam bedoeld is. Met alleen de noodzakelijke ingrediënten: fruit, suiker, pectine en citroensap.
Eigenlijk hoe je thuis ook jam maakt.

Waar kan je jam het beste bewaren?

Ongeopend kun je jam gewoon in je keukenkastje bewaren. Na openen is Jam beperkt houdbaar in de koelkast.

Vragen over Hero Minder Zoet


Waarom zit er conserveermiddel in Minder Zoet?

Door het lagere suikergehalte is onze Minder Zoet gevoeliger voor bederf. Suiker is namelijk een natuurlijk conserveermiddel. Daarom wordt er een conserveermiddel (Kaliumsorbaat) aan toegevoegd en daardoor blijft de jam langer houdbaar. Kaliumsorbaat is een door de EU goedgekeurde hulpstof.

Welke zoetstoffen worden gebruikt voor het maken van Minder Zoet?

Hero Minder Zoet is er speciaal voor jam-liefhebbers die kiezen voor minder suiker en een minder zoete smaak. We voegen aan Hero Minder Zoet géén zoetstoffen toe.  Tijdens de bereiding gebruiken we 40% minder suiker dan bij onze gewone jam.