Header_Chocolade-Kersen-Plukbrood_3840x1400.jpg
Gebak

Chocolade-Kersen Plukbrood met Hero zwarte kersenjam

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakblik met een vel bakpapier.
    Ingredienten_Chocolade-Kersen-Plukbrood_2400_1200.jpg
  2. Doe de mix voor wit brood, het water en de ongezouten roomboter bij elkaar in een kom. Kneed het geheel tot een soepel brooddeeg. Kneed het deeg vervolgens in bolletjes van ongeveer 2 cm doorsnede.
  3. Verwarm de zwarte kersenjam in een steelpannetje zodat het vloeibaar wordt. Dit hoeft maar kort en roer het even goed door.
  4. Leg de helft van de brooddeegbolletjes in het cakeblik. Schenk vervolgens de helft van de jam over het brood en verdeel de helft van de fijngehakte chocolade hierover.
  5. Leg de rest van de brooddeegbolletjes in het cakeblik en schenk de rest van de jam over het brood. Verdeel hierover de rest van de chocolade.
  6. Bak het zoete plukbrood in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Let er wel op dat de chocolade niet verbrandt!
    Bereiding_Chocolade-Kersen-Plukbrood_2400x1200.jpg
  7. Roer ondertussen alle ingrediënten voor het roomkaasglazuur door elkaar tot een egaal papje.
  8. Schenk het roomkaasglazuur over het brood zolang deze nog warm is. Op die manier zorg je ervoor dat het brood extra plakkerig wordt.
  9. Serveer het chocolade-kersenplukbrood direct.