Gebak
Brownie-kersen gebakjes
Bereidingstijd
45 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Moeilijk
Bereidingswijze
- Begin met het maken van het browniebeslag.
- Doe hiervoor de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een steelpan.
- Blijf op een laag vuur roeren tot alles gesmolten is, het is niet erg als er nog suikerkorrels zichtbaar zijn.
- Laat het mengsel wat afkoelen voordat je er verder mee gaat.
- Klop in een kom de eieren met het vanille-extract schuimig.
- Voeg het enigszins afgekoelde chocolademengsel toe en mix tot dit is opgenomen.
- Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix op een lage stand tot een egaal beslag.
- Vet de bakringen in en bestuif deze met cacaopoeder. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel het browniebeslag over de bakringen en strijk het met een spateltje of lepel glad.
- Bak de mini brownies in ongeveer 12-15 minuten op 180°C.
- Laat de brownies volledig afkoelen voordat je verder gaat.
- Ga verder met de mascarponeroom.
- Giet de koude slagroom in een schone kom.
- Voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.
- In een aparte kom roer je de mascarpone een beetje los zodat het iets zachter wordt.
- Als de slagroom stijf is, voeg je de mascarpone toe.
- Mix op een lage stand tot een romig geheel.
- Spatel hier naar eigen smaak poedersuiker doorheen.
- Vul een spuitzak met een gekartelde spuitmond met de room en spuit op elke brownie een ring. Laat het midden van de brownie vrij.
- Vul de ontstane kuiltjes met een lepel zwarte kersenjam en strooi wat sprinkels over de gespoten rand van room.
Tips!
- Geen bakringen in huis? Je kunt de brownies ook in een cupcakevorm bakken! Leg een stukje bakpapier op de bodem zodat je ze er makkelijk uit krijgt.
- Je kunt dit gebakje prima voorbereiden. Bewaar alle onderdelen los van elkaar tot je ze wilt serveren.