header_brownie_kersen_gebakjes_3840x1400.jpg
Gebak

Brownie-kersen gebakjes

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van het browniebeslag.
    Bereiding 1_brownie_kersen_gebakjes_2400x1200.jpg
  2. Doe hiervoor de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een steelpan.
  3. Blijf op een laag vuur roeren tot alles gesmolten is, het is niet erg als er nog suikerkorrels zichtbaar zijn.
  4. Laat het mengsel wat afkoelen voordat je er verder mee gaat.
  5. Klop in een kom de eieren met het vanille-extract schuimig.
  6. Voeg het enigszins afgekoelde chocolademengsel toe en mix tot dit is opgenomen.
  7. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix op een lage stand tot een egaal beslag.
  8. Vet de bakringen in en bestuif deze met cacaopoeder. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Verdeel het browniebeslag over de bakringen en strijk het met een spateltje of lepel glad.
  10. Bak de mini brownies in ongeveer 12-15 minuten op 180°C.
  11. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  12. Ga verder met de mascarponeroom.
  13. Giet de koude slagroom in een schone kom.
  14. Voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.
  15. In een aparte kom roer je de mascarpone een beetje los zodat het iets zachter wordt.
  16. Als de slagroom stijf is, voeg je de mascarpone toe.
  17. Mix op een lage stand tot een romig geheel.
  18. Spatel hier naar eigen smaak poedersuiker doorheen.
  19. Vul een spuitzak met een gekartelde spuitmond met de room en spuit op elke brownie een ring. Laat het midden van de brownie vrij.
  20. Vul de ontstane kuiltjes met een lepel zwarte kersenjam en strooi wat sprinkels over de gespoten rand van room.

Tips!

  1. Geen bakringen in huis? Je kunt de brownies ook in een cupcakevorm bakken! Leg een stukje bakpapier op de bodem zodat je ze er makkelijk uit krijgt.
  2. Je kunt dit gebakje prima voorbereiden. Bewaar alle onderdelen los van elkaar tot je ze wilt serveren.