Hero jam - productie van jam

De productie van onze jam

Ondanks dat we jam ambachtelijk bereiden is er een groot verschil met jam maken in je eigen keuken. Nieuwsgierig over ons productieproces?

Ondanks dat we jam ambachtelijk bereiden is er een groot verschil met jam maken in je eigen keuken. Met name de tijd en temperatuur kunnen wij in ons proces veel nauwkeuriger sturen. Dit zorgt er voor dat onze jam precies genoeg verhit is zodat hij lang houdbaar is en voorkomen we tegelijkertijd kwaliteitsverlies zoals bruinkleuring en een kooksmaak. Iets dat in je eigen keuken veel lastiger te realiseren is.

Met name hierdoor kunnen wij de tijd en temperatuur kunnen in ons proces veel nauwkeuriger sturen. Dit zorgt er voor dat onze jam precies genoeg verhit is zodat hij lang houdbaar is en voorkomen we tegelijkertijd kwaliteitsverlies zoals bruinkleuring en een kooksmaak. Iets dat in je eigen keuken veel lastiger te realiseren is.

Tot slot heeft jam tegenwoordig dankzij deze moderne productieprocessen niet zoveel toegevoegde suikers meer nodig om het goed te kunnen conserveren. Minder toegevoegd suiker is gezonder en zorgt bovendien voor een nog fruitigere smaak.