kaiser.png
Gebak

Kaiserschmarrn met frambozen

  • Bereidingstijd
    35 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

    Ingredienten (5).png
  2. Klop in een andere kom de eidooiers, 25 gram Hero Tova Frambozen dessertsaus en suiker met een mixer tot een glad geheel. Voeg de melk toe en zeef de bloem erboven. Mix tot een glad beslag.

    Bereiding (5).png
  3. Voeg de rozijnen toe aan het beslag en roer goed door. Voeg eventueel rasp van ½ limoen toe. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.

  4. Verhit de roomboter in twee koekenpannen op laag vuur. Verdeel het beslag over de pannen en bak ±3-4 minuten. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant 2 minuten.

  5. Snijd met een spatel de pannenkoek in kleine stukjes, zodat er kaiserschmarrn ontstaat. Bak het geheel nog 2 minuten op laag vuur goudbruin. Schep regelmatig om om aanbranden te voorkomen.

  6. Serveer de kaiserschmarrn met de overige Hero Tova Frambozen dessertsaus en garneer met de frambozen en eventueel wat munt.