Header_Gestapelde_pannenkoekjes_3840x1400.jpg
Ontbijt

Gestapelde pannenkoekjes

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Prak de banaan met een vork tot moes.

  2. Meng in een beslagkom de kwark, melk, olie, het citroensap, vanille extract en de banaan door elkaar.

  3. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en een klein snufje zout.

  4. Roer het bloemmengsel met een garde door het mengsel met banaan tot een stevig beslag.

    Bereiding_Gestapelde_pannenkoekjes_2400x1200.jpg
  5. Verwarm een koekenpan en voeg een beetje boter toe.

  6. Schep porties van het beslag in de koekenpan en bak ze op niet te hoog vuur.

  7. Na een paar minuten verschijnen er bubbeltjes op de bovenkant. Nu kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant totdat de onderkant mooi goudbruin kleurt.

  8. Stapel de pannenkoekjes op met iedere keer een laagje kwark er tussen.

  9. Maak het af met de Minder Zoet aardbeienjam en wat vers fruit.

Tip!

  1. Als de stapel klaar is, steek er dan een satéprikker of andere prikker in. Zo voorkom je dat de pannenkoekjes van elkaar af glijden én het ziet er feestelijk uit! Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Jessica van Foodie Feest.