Header_Hangop_zwarte_kersenjam_crumble
Dessert

Hangop met zwarte kersenjam en crumble

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Begin met de hangop: bedek het vergiet met de vochtige theedoek en zet het in een bak of een grote pan (iets waar het in kan uitlekken).
  2. Schenk vervolgens de yoghurt in het vergiet en laat het een aantal uren uitlekken (minimaal 4). Hierdoor loopt de wei uit de yoghurt. Tip: doe dit de avond van tevoren, je mag het gerust de hele nacht laten staan.
  3. Je kunt aan de ingedikte yoghurt naar smaak wat poedersuiker toevoegen, maar ook gezondere varianten zoals agavesiroop of honing zijn heerlijk!
    Bereiding_Hangop_zwarte_kersenjam_crumble
  4. Voor de crumble maak je het deeg door alle ingrediënten, behalve de kardemom, goed door elkaar te kneden. Als het deeg niet helemaal een samenhangend geheel vormt is dat niet erg; je verkruimelt het uiteindelijk toch.
  5. Rol het het deeg uit op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
  6. Bak dit ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  7. Haal de plaat uit de oven, laat het even afkoelen en meng het in een keukenmachine met de kardemom.
 Zet de keukenmachine kort aan en uit; zo maak je de perfecte crumble!
  8. Zet vier mooie glazen klaar en vul deze afwisselend met laagjes van de hangop en de kersenjam. Bovenop strooi je losjes de crumble en voilà: home made happiness!