Header_Chunky kaneelgranola met Hero Minder Zoet Frambozen
Ontbijt

Chunky kaneelgranola

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

    Ingredienten_Chunky kaneelgranola
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier.

  3. Meng in een grote kom de notenpasta, honing, olijfolie, vanille, grof zeezout en kaneel met elkaar.

  4. Zodra het egaal is, voeg je de amandelen, kokosflakes, zonnebloempitten en havervlokken toe.

  5. Schep goed om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje van het kaneelmengsel.

    Bereiding_Chunky kaneelgranola
  6. Verdeel nu de granola over het bakpapier. Hoe voller je blik, hoe minder crunchy de granola kan worden.

  7. Druk de granola lichtjes aan. Het hoeft niet helemaal verspreid te liggen, het mag aan elkaar plakken. Zo krijg je namelijk die crunchy stukken!

  8. Zet in de oven en bak ongeveer 30 minuten. Schep halverwege de granola nog een keer om.

  9. Zodra de granola mooi bruin kleurt, haal je deze uit de oven. Het lijkt nu nog niet crunchy, maar dat komt als de granola is afgekoeld.

  10. Schep nu wat Griekse yoghurt in een schaaltje. Verdeel er stukken chunky kaneelgranola over, doe er een schep Minder Zoet frambozenjam bij en maak af met wat verse frambozen.

Tips!

  1. Is je bakblik vol? Bak de kaneelgranola dan in twee keer! Zo wordt het knapperiger en nóg lekkerder!

  2. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Stefanie van Little Spoon.