Ontbijt
Chunky kaneelgranola
Bereidingstijd
30 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng in een grote kom de notenpasta, honing, olijfolie, vanille, grof zeezout en kaneel met elkaar.
- Zodra het egaal is, voeg je de amandelen, kokosflakes, zonnebloempitten en havervlokken toe.
- Schep goed om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje van het kaneelmengsel.
- Verdeel nu de granola over het bakpapier. Hoe voller je blik, hoe minder crunchy de granola kan worden.
- Druk de granola lichtjes aan. Het hoeft niet helemaal verspreid te liggen, het mag aan elkaar plakken. Zo krijg je namelijk die crunchy stukken!
- Zet in de oven en bak ongeveer 30 minuten. Schep halverwege de granola nog een keer om.
- Zodra de granola mooi bruin kleurt, haal je deze uit de oven. Het lijkt nu nog niet crunchy, maar dat komt als de granola is afgekoeld.
- Schep nu wat Griekse yoghurt in een schaaltje. Verdeel er stukken chunky kaneelgranola over, doe er een schep Minder Zoet frambozenjam bij en maak af met wat verse frambozen.
Tips!
- Is je bakblik vol? Bak de kaneelgranola dan in twee keer! Zo wordt het knapperiger en nóg lekkerder!
- Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Stefanie van Little Spoon.