Rabarber-frambozencrumble_eindresultaat_3840x1400px.jpg
Ontbijt

Rabarber-frambozencrumbel

 • Bereidingstijd
  20 minuten
 • Porties
  4 Personen
 • Moeilijkheidsgraad
  Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180˚C (165˚C hete lucht) en zet alvast 4 ramequins klaar.
  Rabarber-frambozencrumble_Ingredienten_2400x1200px.jpg
 2. Verwarm de rabarber, frambozen, kaneel en het water in het steelpannetje. Breng rustig aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Blijf regelmatig roeren met een spatel, om aanbranden te voorkomen. Draai dan het vuur uit en roer de frambozenjam er doorheen. Verdeel over de 4 ramequins en laat een beetje afkoelen.
  Rabarber-frambozencrumble_bereiding_2400x1200px.jpg
 3. Maak ondertussen het kruimeldeeg: Wrijf de roomboter, met de hand, zacht over het aanrecht. De warmte van je handen maken de boter zacht en smeuïg. Voeg de bloem en suiker toe en wrijf zachtjes tot een kruimelig deeg. Verdeel de 'crumble' over de ramequins.
 4. Schuif de crumble potjes in de oven en bak af gedurende 30 minuten. Laat vervolgens 5 minuten afkoelen op het aanrecht.
 5. Serveer met een lepel zure room/kwark/yoghurt er bovenop. Eventueel met nog theelepeltje extra jam en uiteraard wat verse frambozen.

Tip!

 1. Je kunt stap 1 t/m 3 gerust een dag van tevoren bereiden. Dek de potjes af met zilverfolie en bewaar in de koelkast. Dan hoef je deze de volgende morgen alleen even af te bakken in de oven.