header_griekse_yoghurt_rabarber_aardbeien_3840x1400.jpg
Dessert

Griekse yoghurt met rabarber-aardbeien compote

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter in een steelpannetje en fruit hierin de rabarber 2 minuten aan samen met het kardemompoeder.
    ingredienten_griekse_yoghurt_rabarber_aardbeien_2400x1200.jpg
  2. Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, breng aan de kook en laat 5 tot 7 minuten zachtjes sudderen tot de rabarber zacht is.
  3. Boeg de aardbeienjam toe, roer goed door en laat afkoelen.
    bereiding_griekse_yoghurt_rabarber_aardbeien_2400x1200.jpg
  4. Doe een laagje yoghurt in 4 glazen en schep hier een flinke eetlepel compote op.
  5. Doe hier weer een laagje yoghurt overheen. Garneer met partjes aardbei, pistachenootjes en blaadjes munt.