Jam studio logo

Dutch baby pancake

Bereidingstijd: 5 min. bereidingstijd
20 min. wachttijd
Makkelijk
Door FoodLies

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Pancake
  • 1 st ei
  • 70 ml sojamelk
  • 45 g speltbloem
  • 1 snufje zout
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 tl honing
  • 1 klontje roomboter
  • Toppings
  • 1 el Hero Minder Zoet Aardbeienjam
  • 8 st aardbeien
  • 2 el vanillekwark
  • 2 blokjes pure chocolade

Keukenapparatuur

  • Gietijzeren pan
  • Mengkom
  • Garde

Bereidingswijze

Maak deze heerlijke Dutch baby pancake! Een luchtige pannenkoek uit de oven. Lekker met chocolade, Minder Zoet aardbeienjam en verse aardbeien. Wat een ontbijt!

Dutch baby pancake

1. Verwarm de oven voor op 200°C en zet hier alvast de gietijzeren pan in.

2. Meng in een kom het ei, de sojamelk, speltbloem, cacaopoeder en een snufje zout met een garde tot een glad beslag.

3. Roer er vervolgens nog de honing doorheen.

4. Haal de gietijzeren pan uit de oven. Let wel op, want de pan is heet. Laat een klontje boter smelten in de pan en giet daarna het beslag er in.

Dutch baby pancake

5. Bak de Dutch baby pancake in 15 tot 20 minuten gaar. Doe tussendoor niet de oven open, dan zakt de pancake in.

6. Halveer ondertussen de aardbeien en hak de pure chocolade grof.

7. Haal de Dutch baby pancake uit de oven.

8. Verdeel de vanillekwark en de Minder Zoet aardbeienjam over de pancake en maak af met de aardbeien en pure chocolade.

Dutch baby pancake

Tip: Je kunt de pancake ook maken zonder chocolade.
Tip: Varieer er op los! Kies de toppings die jij lekker vindt.

Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Lisa van FoodLies.

Maak deze heerlijke Dutch baby pancake! Een luchtige pannenkoek uit de oven. Lekker met chocolade, Minder Zoet aardbeienjam en verse aardbeien. Wat een ontbijt!

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept