Ontbijt
Havermoutpannenkoekjes met aardbeienjam
Bereidingstijd
20 minutenPorties
3 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Voeg het havermeel, zout en kaneel samen in een kom.
- Klop in een andere kom de eieren en doe voeg vervolgens het suiker en de yoghurt bij.
- Mix de kom met natte ingrediënten samen met de kom droge ingrediënten. Laat het beslag een paar minuten rusten.
- Verhit de koekenpan met wat olie of boter.
- Giet per pannenkoek wat lepels van het beslag in de pan.
- Iedere zijde moet ongeveer 3 minuten gebakken worden, tot de pannenkoekjes goudbruin worden.
- Smeer tot slot jouw favoriete jamsmaak op de pannenkoekjes. Wij kozen in dit geval voor aardbeienjam.
Tip!
- Houd jij echt van pannenkoeken? Dan is het zeker de moeite waard om eens een van deze gerechten te proberen: Bananen-pannenkoekjes met nootmuskaat of luchtige pannenkoek-wolkjes met bosvruchtenjam.