Header_Havermoutpannenkoekjes met aardbeienjam
Ontbijt

Havermoutpannenkoekjes met aardbeienjam

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    3 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Voeg het havermeel, zout en kaneel samen in een kom.
    Bereiding_Havermoutpannenkoekjes met aardbeienjam
  2. Klop in een andere kom de eieren en doe voeg vervolgens het suiker en de yoghurt bij.
  3. Mix de kom met natte ingrediënten samen met de kom droge ingrediënten. Laat het beslag een paar minuten rusten.
  4. Verhit de koekenpan met wat olie of boter.
  5. Giet per pannenkoek wat lepels van het beslag in de pan.
  6. Iedere zijde moet ongeveer 3 minuten gebakken worden, tot de pannenkoekjes goudbruin worden.
  7. Smeer tot slot jouw favoriete jamsmaak op de pannenkoekjes. Wij kozen in dit geval voor aardbeienjam.

Tip!

  1. Houd jij echt van pannenkoeken? Dan is het zeker de moeite waard om eens een van deze gerechten te proberen: Bananen-pannenkoekjes met nootmuskaat of luchtige pannenkoek-wolkjes met bosvruchtenjam.