Header_Bananenpannenkoekjes_nootmuskaat
Ontbijt

Bananen-pannenkoekjes met nootmuskaat

  • Bereidingstijd
    35 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, gist, suiker, zout, bakpoeder en nootmuskaat in een grote kom.
    Ingredienten_Bananenpannenkoekjes_nootmuskaat
  2. Mix de karnemelk met de gesmolten kokosolie in een kleine kom.
  3. Voeg de banaan, het ei en het karnemelk-kokosolie mengsel toe aan de grote kom en meng dit tot het een geheel is.
  4. Dek de kom af met een handdoek of plastic folie en laat het ongeveer 10 minuten op een warme plek staan, totdat het beslag een bubbly textuur en een champagnekleur heeft gekregen.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe er wat kokosolie in.
  6. Roer het beslag opnieuw en schep voorzichtig wat beslag in de koekenpan. Je kunt zelf kiezen hoe groot je de pannenkoekjes wilt maken. Bak ze ongeveer 2 minuten aan iedere kant.
  7. Zodra ze klaar zijn, kun je ze eventueel op een verwarmde plaat of tussen twee borden bewaren terwijl je de rest bakt.
  8. Serveer de pannenkoekjes met plakjes banaan en geraspte nootmuskaat.

Tip!

  1. Houd jij echt van pannenkoeken? Dan is het zeker de moeite waard om eens een van deze gerechten te proberen: havermoutpannenkoekjes met aardbeienjam of luchtige pannenkoek-wolkjes met bosvruchtenjam.