Ontbijt
Dutch baby pancake
Bereidingstijd
5 minutenPorties
1 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet hier alvast de gietijzeren pan in.
- Meng in een kom het ei, de sojamelk, speltbloem, cacaopoeder en een snufje zout met een garde tot een glad beslag.
- Roer er vervolgens nog de honing doorheen.
- Haal de gietijzeren pan uit de oven. Let wel op, want de pan is heet. Laat een klontje boter smelten in de pan en giet daarna het beslag er in.
- Bak de Dutch baby pancake in 15 tot 20 minuten gaar. Doe tussendoor niet de oven open, dan zakt de pancake in.
- Halveer ondertussen de aardbeien en hak de pure chocolade grof.
- Haal de Dutch baby pancake uit de oven.
- Verdeel de vanillekwark en de Minder Zoet aardbeienjam over de pancake en maak af met de aardbeien en pure chocolade.
Tips!
- Je kunt de pancake ook maken zonder chocolade.
- Varieer er op los! Kies de toppings die jij lekker vindt.
- Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Lisa van FoodLies.
- Maak deze heerlijke Dutch baby pancake! Een luchtige pannenkoek uit de oven. Lekker met chocolade, Minder Zoet aardbeienjam en verse aardbeien. Wat een ontbijt!