Header_Chocoladekersenmuffin
Gebak

Chocolade & kersenmuffins

  • Bereidingstijd
    25 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Ingredienten_Chocoladekersenmuffin
  2. Vet de vorm in met boter en zet hier de papieren muffinvormpjes in of bekleed met de cirkels bakpapier.

  3. Zeef de bloem met de cacao en het bakpoeder boven een kom.

  4. Meng de suiker en het zout erdoor.

  5. Voeg de eieren, olie en melk toe en meng alles goed door elkaar.

  6. Hak de chocolade en schep dit door het beslag.

  7. Vul de helft van het beslag in de vormpjes.

  8. Lepel in elke vorm ½ eetlepel kersenjam.

  9. Vul de vormpjes met de rest van het beslag.

  10. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar in de oven.

Tips!

  1. Liever iets frisser van smaak? Serveer er wat Griekse yoghurt en vers fruit bij!

  2. Extra lekker! Serveer de muffins warm met wat extra jam bovenop.