Gebak
Chocolade & kersenmuffins
Bereidingstijd
25 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de vorm in met boter en zet hier de papieren muffinvormpjes in of bekleed met de cirkels bakpapier.
- Zeef de bloem met de cacao en het bakpoeder boven een kom.
- Meng de suiker en het zout erdoor.
- Voeg de eieren, olie en melk toe en meng alles goed door elkaar.
- Hak de chocolade en schep dit door het beslag.
- Vul de helft van het beslag in de vormpjes.
- Lepel in elke vorm ½ eetlepel kersenjam.
- Vul de vormpjes met de rest van het beslag.
- Bak de muffins in 20-25 minuten gaar in de oven.
Tips!
- Liever iets frisser van smaak? Serveer er wat Griekse yoghurt en vers fruit bij!
- Extra lekker! Serveer de muffins warm met wat extra jam bovenop.