Beaubewust - Havermoutmuffins met abrikozenjam_Eindresultaat 3840x1400px.jpg
Gebak

Havermoutmuffins met abrikozenjam

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.

    Beaubewust - Havermoutmuffins met abrikozenjam_Ingredienten 2400x1200.jpg
  2. Doe de havermout, speltmeel, walnoten, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en roer door elkaar.

  3. Prak met een vork de banaan tot een papje. Doe dit in een kom samen met de andere natte ingrediënten; de abrikozenjam, melk, roomboter en het ei en klop dit met een garde door elkaar.

  4. Voeg het havermoutmengsel bij de natte ingrediënten en roer dit door elkaar tot een beslag.

  5. De vormpjes kunnen gevuld worden! Wanneer je siliconenvormpjes gebruikt, moet je ze nog wel even invetten. Zet de muffins voor circa 30 minuten in de oven. Je kunt controleren of de muffins gaar zijn door er een sateprikker in te steken:
komt hij er droog en schoon uit dan zijn je muffins klaar. 
Zit er nog kleverig deeg aan de sateprikker, dan moet je nog even geduld hebben, de muffins zijn dan nog niet helemaal gaar.

    Beaubewust - Havermoutmuffins met abrikozenjam_Bereiding 2400x1200.jpg

Als de muffins klaar en helemaal afgekoeld zijn kun je beginnen met het maken van de topping.

  1. Hiervoor zorg je dat de roomboter zacht is. Meng de roomboter samen met de abrikozenjam en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Als alle poedersuiker is opgenomen roer je alles nog even goed door elkaar.

  2. Schep vervolgens met een spatel de topping over de muffins en decoreer iedere muffin met een walnoot.

Tip!

  1. Wil je muffins in de koelkast bewaren, laat de muffins dan voor gebruik terugkomen tot kamertemperatuur.