header_cheesecake_hazelnootbodem
Gebak

Cheesecake met vers fruit en hazelnootbodem

  • Bereidingstijd
    60 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 130°C.
  2. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan en haal daarna van het vuur.
  3. Maal voor de bodem de hazelnoten en de koekjes in een keukenmachine fijn.
  4. Roer het mengsel door de gesmolten boter.
  5. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het mengsel voor de bodem er stevig in.
  6. Dek af met folie en laat ca. 1 uur hard worden in de koelkast.
    bereiding_cheesecake_hazelnootbodem
  7. Meng voor de vulling alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, en klop met een mixer tot een glad mengsel.
  8. Schep de blauwe bessen door de vulling.
  9. Haal de bodem uit de koelkast en schenk de vulling op de bodem.
  10. Bak de taart in ca. 2 uur in de voorverwarmde oven.
  11. Laat de taart goed afkoelen.
  12. Bestrijk de taart met de aardbeienjam en verdeel de aardbeien en blauwe bessen erover.

Tip!

  1. Laat de cheesecake afkoelen in de oven. Zet de oven uit en zet de deur open, zo voorkom je scheuren in de bovenkant van de cheesecake. Toch een scheurtje? Geen probleem! Je bedekt de taart toch met lekkers!