Dessert
Cheesecake met notenbodem en frambozen
Bereidingstijd
45 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze notenbodem
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Begin met het maken van de notenbodem. Doe hiervoor alle ingrediënten in de keukenmachine.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
- Schep het notenmengsel in de springvorm en stamp goed vast met de onderkant van een lepel.
- Zet de bodem voor ongeveer 10-15 minuten in de oven en laat daarna helemaal afkoelen.
Eerste laag:
- Meng de roomkaas, kwark en honing door elkaar. Verwarm een steelpannetje en roer hierin de agar agar met het citroensap en een eetlepel water. Kook dit ongeveer 2 minuten.
- Schenk het roomkaas mengsel hier doorheen en haal het pannetje van het vuur.
- Giet het mengsel over de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
Tweede laag:
- Verwarm een steelpannetje en roer hierin de agar agar met het citroensap en een eetlepel water. Kook dit ongeveer 2 minuten.
- Doe er 1 eetlepel jam bij en roer goed door elkaar. Voeg nu ook de rest van de jam toe en haal het pannetje van het vuur.
- Giet het mengsel nu over de roomkaas-laag en zet weer terug in de koelkast.
Derde laag:
- Maak de derde laag op dezelfde manier als de eerste.
- Giet het mengsel over de jam-laag en zet nu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Maak de cheesecake af met wat vers fruit en fijngehakte noten.
Tips!
- Bewaar de cheesecake in de koelkast zodat deze stevig blijft.
- Je kunt in plaats van agar agar ook gelatineblaadjes gebruiken.
- Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Beau van Beau Bewust.