header_kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl_3840x1400.jpg
Gebak

Kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    Ingredienten_kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl_2400x1200.jpg
  2. Maak het cakebeslag door de suiker en boter romig te kloppen.
  3. Voeg de eieren daarna één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
  4. Het zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel kun je tegelijk toevoegen. Gebruik zo veel kaneel als je lekker vindt.
  5. Mix tot een egaal beslag en stop met mixen zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen.
  6. Maak vervolgens het cheesecake-mengsel.
  7. Roer in een kommetje de roomkaas, suiker, bloem en het ei door elkaar tot een gladde massa.
  8. Schep het cakebeslag in een met bakpapier cakevorm.
  9. Schep daarna het cheesecake-mengsel erbovenop, samen met de bosbessenjam.
  10. Met een mes roer je vervolgens het cakebeslag, cheesecake-mengsel en de jam door elkaar zodat er mooie swirls ontstaan.
    bereiding_kaneelcake met bosbessen cheesecake swirl_2400x1200.
  11. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.
  12. Controleer de cake met een prikker. Als er nog iets aan de prikker blijft plakken, kijk dan goed of dit cakebeslag is of het cheesecake-mengsel. Het cheesecake-mengsel zal namelijk altijd een beetje blijven plakken aan de prikker.

Tip!

  1. De swirls zakken tijdens het bakken niet heel erg naar beneden. Wil je de cheesecake-swirl beter verdeeld door je cake? Giet dan de helft van het cakebeslag in de vorm met de helft van het cheesecake-mengsel en de jam. Voeg daarna de tweede helft van alles toe.