appel-speculaastaart_header_3840x1400.jpg
Gebak

Appel-speculaastaart

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, het zout en de suiker in een grote mengkom.

    appel-speculaastaart_ingredienten_2400x1200.jpg
  2. Voeg 1 ei en de roomboter toe en kneed kort tot een soepel deeg.

  3. Verpak het deeg in plasticfolie en koel 2 uur in de koelkast.

  4. Meng de amandelspijs met 1 ei en de rasp van één citroen.

  5. Meng de appelblokjes met het citroensap, vier eetlepels Minder Zoet abrikozenjam en de amandelen.

  6. Haal het deeg uit de koelkast en rol van het deeg 2 plakken van ongeveer ½ cm dik.

  7. Bekleed de springvorm met een plak deeg en laat de randjes overhangen.

  8. Verdeel de amandelspijs over de bodem en druk goed aan.

  9. Schep de appelblokjes op de amandelspijs.

  10. Dek de taart af met de tweede plak deeg. Druk de randjes goed op elkaar en snijd overtollig deeg af.

  11. Bestrijk de taart met een beetje losgeklopt ei.

  12. Bak de speculaastaart 45 minuten in de oven op 180˚C.

Tip!

  1. Gebruik het overtollige deeg en koekvormpjes voor extra decoratie!

Tip!

  1. Decoreer de taart met wat poedersuiker en fijngehakte amandelen.