Gebak
Appel-speculaastaart
Bereidingstijd
30 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Meng het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, het zout en de suiker in een grote mengkom.
- Voeg 1 ei en de roomboter toe en kneed kort tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en koel 2 uur in de koelkast.
- Meng de amandelspijs met 1 ei en de rasp van één citroen.
- Meng de appelblokjes met het citroensap, vier eetlepels Minder Zoet abrikozenjam en de amandelen.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol van het deeg 2 plakken van ongeveer ½ cm dik.
- Bekleed de springvorm met een plak deeg en laat de randjes overhangen.
- Verdeel de amandelspijs over de bodem en druk goed aan.
- Schep de appelblokjes op de amandelspijs.
- Dek de taart af met de tweede plak deeg. Druk de randjes goed op elkaar en snijd overtollig deeg af.
- Bestrijk de taart met een beetje losgeklopt ei.
- Bak de speculaastaart 45 minuten in de oven op 180˚C.
Tip!
- Gebruik het overtollige deeg en koekvormpjes voor extra decoratie!
Tip!
- Decoreer de taart met wat poedersuiker en fijngehakte amandelen.