Hader_jamtaart_3840x1400.jpg
Gebak

Jamtaart

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Ingredienten_jamtaart_2400x1200.jpg
  2. Vet een boterkoekblik in met boter.

  3. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.

  4. Kneed de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanille aroma en het zout door elkaar.

  5. Gebruik 2/3 deel van het deeg voor de bodem van de taart. Druk dit goed in de vorm.

  6. Verdeel de jam over het deeg en smeer dit goed uit.

  7. Het overige deel van het deeg gebruik je voor op de jam.

  8. Rol het deeg uit en steek er sterren uit. Leg de sterren op de jam.

    Bereiding_Jamtaart_2400x1200.jpg
  9. Zet voor 20 minuten in de oven tot de jamtaart goudbruin is.

  10. Laat goed afkoelen en snijd daarna in punten.

Tips!

  1. Liever een ander vormpje in plaats van sterretjes? Dat kan natuurlijk altijd! Je kunt ook kiezen voor een raster of voor kruimels. Wil je kruimels maken? Kneed dan twee eetlepels bloem door de rest van het deeg. Zo ontstaat er een kruimelig deeg om te verdelen over de jam.

  2. Serveer met een toef slagroom of een bolletje vanille ijs!