Header (8).png
Dessert

Rood fruit tiramisu

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers (het eigeel) en de suiker ongeveer 3 minuten. Totdat het mengsel dik en luchtig is en steeds lichter kleurt.
    Ingredienten (8).png
  2. Verwarm het mengsel al kloppend met de handmixer boven een pan warm water. Roer goed door totdat het mengsel gebonden is.
  3. Haal van het vuur. Roer de mascarpone los en spatel door het eimengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het mascarpone mengsel.
  4. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng het sap met de bessensap en de rasp door het mascarponemengsel.
  5. Doop de helft van de lange vingers in het bessensap en leg op de bodem van de schaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel en de helft van de bramen eroverheen. Doop de rest van de koekjes in het bessensap en verdeel over de mascarpone. Dek af met het mascarponemengsel en de overige vruchten.
    Bereiding (12).png
  6. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster ondertussen het amandelschaafsel en laat afkoelen. Garneer de tiramisu met het amandelschaafsel.