Dessert
Creamy tiramisu mousse
Bereidingstijd
20 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Zet de espresso en laat het afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met de mixer en zet het aan de kant.
- Meng de poedersuiker en mascarpone tot een romige massa en voeg het vanille-extract en de afgekoelde espresso toe.
- Klop de slagroom en het koffiemengsel voorzichtig samen met een garde en doe het mengsel in een spuitzak.
- Zet 4 mooie glazen klaar en spuit een kleine hoeveelheid op de bodem.
- Bestrooi het daarna met cacaopoeder.
- Ga weer verder met een klein laagje tiramisu mousse en blijf dit afwisselen met laagjes cacao tot het mengsel op is.
- Strooi over de bovenste laag de fijngeraspte chocolade: dit geeft een lekkere, zoete bite.
- Laat het nog even in de koelkast opstijven en je tiramisu mousse is ready to serve!