Header_Creamy tiramisu mousse_3840x1400.jpg
Dessert

Creamy tiramisu mousse

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Zet de espresso en laat het afkoelen.

    Bereiding_Creamy tiramisu mousse_2400x1200.jpg
  2. Klop de slagroom stijf met de mixer en zet het aan de kant.

  3. Meng de poedersuiker en mascarpone tot een romige massa en voeg het vanille-extract en de afgekoelde espresso toe.

  4. Klop de slagroom en het koffiemengsel voorzichtig samen met een garde en doe het mengsel in een spuitzak.

  5. Zet 4 mooie glazen klaar en spuit een kleine hoeveelheid op de bodem.

  6. Bestrooi 
het daarna met cacaopoeder.

  7. Ga weer verder met een klein laagje tiramisu mousse en blijf dit afwisselen met laagjes cacao tot het mengsel op is.

  8. Strooi over de bovenste laag de fijngeraspte chocolade: dit geeft een lekkere, zoete bite.

  9. Laat het nog even in de koelkast opstijven en je tiramisu mousse is ready to serve!