Opgerolde wentelteefjes uit de oven
Ontbijt

Opgerolde oven wentelteefjes met bosvruchten

 • Bereidingstijd
  40 minuten
 • Porties
  5 Personen
 • Moeilijkheidsgraad
  Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

 1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden hete lucht.
  Ingrediënten opgerolde wentelteefjes uit de oven
 2. De boterhammen moeten eerst in setjes van 2 aan elkaar worden geplakt. Smeer daarvoor een heel dun laagje roomkaas op de rand van 1 boterham. Leg de andere boterham daarop met ongeveer 1 cm overlapping. Druk dit stuk goed aan met een deegroller en haal de roller een aantal keer stevig heen en weer zodat de boterhammen iets platter zijn. Herhaal dit tot je 5 lange boterhammen van 2 hebt.
 3. Smeer de boterhammen in met een dun laagje (20 gram) roomkaas. Gevolgd door een eetlepel Bosvruchtenjam. Rol de boterhammen dan op.
  Bereiding opgerolde wentelteefjes uit de oven 2 boterhammen
 4. Maak een beslag door het ei te mengen met de melk en een snufje zout. Doe dit in een diep bord of schaaltje. Meng de kaneel door de kristalsuiker zet dit ook klaar in een schaaltje of diep bord.
 5. Rol de opgerolde boterhammen eerst door het beslag en vergeet daarbij de zijkanten niet. Rol ze vervolgens door de suiker en leg ze naast elkaar in een ovenschaal (bekleed met bakpapier).
  Bereiding opgerolde wentelteefjes uit de oven beslag
 6. Schuif de schaal voor 18-20 minuten in de oven. Zo krijgen de wentelteefjes een lekker krokant korstje. Zet na 8 minuten de pistachenoten erbij in de oven, dan roosteren ze lekker mee.
  Opgerolde wentelteefjes uit de oven in ovenschaal
 7. Serveer de opgerolde wentelteefjes met het fruit, munt en pistachenootjes. Om het extra feestelijk te maken strooi je er nog wat poedersuiker overheen. Eet smakelijk!