Dessert
Crumble bars met bosvruchtenjam
Bereidingstijd
15 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met wat roomboter en bekleed met bakpapier.
- Mix de havermout en het speltmeel in een mengkom door elkaar, voeg ook de kokosbloesemsuiker toe. Voeg de gesmolten roomboter toe en kneed tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het mengsel in tweeën waarvan 1 iets meer als de ander en verdeel de ruime helft van het kruimeldeeg over de bodem van de cakevorm. Druk dit met de onderkant van een lepel zachtjes aan. Verdeel wat van de jam over de bodem en beleg met wat vers fruit. Verdeel vervolgens het overige kruimeldeeg erover en druk zachtjes aan.
- Zet de crumble voor circa 35-40 minuten in de oven en laat vervolgens iets afkoelen. Snijd de crumble in stukken en serveer met wat extra fruit en eventueel een bolletje vanille-ijs.
Tip!
- Liever geen ijs? Geen probleem! Meng 4 eetlepels kwark met een eetlepel bosvruchtenjam en serveer dit bij de crumble.