Crumble bars met bosvruchtenjam_eindresultaat 3840x1400px.JPG
Dessert

Crumble bars met bosvruchtenjam

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met wat roomboter en bekleed met bakpapier.
    Crumble bars met bosvruchtenjam_ingredienten 2400x1200px.JPG
  2. Mix de havermout en het speltmeel in een mengkom door elkaar, voeg ook de kokosbloesemsuiker toe. Voeg de gesmolten roomboter toe en kneed tot een kruimelig deeg.
  3. Verdeel het mengsel in tweeën waarvan 1 iets meer als de ander en verdeel de ruime helft van het kruimeldeeg over de bodem van de cakevorm. Druk dit met de onderkant van een lepel zachtjes aan. Verdeel wat van de jam over de bodem en beleg met wat vers fruit. Verdeel vervolgens het overige kruimeldeeg erover en druk zachtjes aan.
  4. Zet de crumble voor circa 35-40 minuten in de oven en laat vervolgens iets afkoelen. Snijd de crumble in stukken en serveer met wat extra fruit en eventueel een bolletje vanille-ijs.
    Crumble bars met bosvruchtenjam_bereiding 2400x1200px.JPG

Tip!

  1. Liever geen ijs? Geen probleem! Meng 4 eetlepels kwark met een eetlepel bosvruchtenjam en serveer dit bij de crumble.