Header_Creamy scones met bosvruchtenjam_3840x1400.jpg
Gebak

Creamy scones met bosvruchtenjam

  • Bereidingstijd
    40 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Deze klassieker uit de Engelse keuken maak je als volgt: meng de boter, de suiker, het bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel met de mixer.


    Header_Creamy scones met bosvruchtenjam_3840x1400.jpg
  2. Voeg de melk en 1 logesklopt ei toe, totdat je mooi zacht deeg hebt.


  3. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol hierop het deeg uit met behulp van een roller. De ideale dikte voor het deeg is ongeveer 1,5 centimeter.

    Bereiding_Creamy scones met bosvruchtenjam_2400x1200.jpg
  4. Steek vervolgens mooie rondjes uit het deeg en bestrijk deze met wat losgeklopt ei.

  5. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en bak de rondjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.

  6. Laat de scones even afkoelen en klop ondertussen de slagroom. Snijd ze voorzichtig open en serveer met de slagroom en bosvruchtenjam!