Gebak
Creamy scones met bosvruchtenjam
Bereidingstijd
40 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Deze klassieker uit de Engelse keuken maak je als volgt: meng de boter, de suiker, het bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel met de mixer.
- Voeg de melk en 1 logesklopt ei toe, totdat je mooi zacht deeg hebt.
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol hierop het deeg uit met behulp van een roller.
De ideale dikte voor het deeg is ongeveer 1,5 centimeter.
- Steek vervolgens mooie rondjes uit het deeg en bestrijk deze met wat losgeklopt ei.
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en bak de rondjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat de scones even afkoelen en klop ondertussen de slagroom. Snijd ze voorzichtig open en serveer met de slagroom en bosvruchtenjam!