Jam studio logo

Kip-kersen worstenbroodjes

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
25 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 st vers bladerdeeg
  • 4 el Hero Zwarte Kersenjam
  • 300 g kipgehakt
  • 100 g gerookte kipreepjes in kleine blokjes gehakt
  • 1 teentje(s) knoflook geperst
  • 1 st sjalot gesnipperd
  • 1 st beschuit
  • 1 el olijfolie
  • 5 g verse Italiaanse kruidemix fijngehakt
  • 2 st eieren
  • 12 st pecannoten grof gehakt
  • 1 snufje peper en zout

Keukenapparatuur

  • Koekenpan

Bereidingswijze

Wat een heerlijk gerechtje tijdens de feestdagen! Bij het ontbijt of juist als borrelhapje: het kan allemaal.

Kip-kersen worstenbroodjes

 

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Verhit de olie in een kleine pan en fruit hierin de sjalot, de knoflook en de kruiden tot de sjalot glazig is.

3. Meng de gebakken sjalot met het kipgehakt, de kipreepjes, 1 ei, de beschuit en breng op smaak met peper en zout.

4. Rol het bladerdeeg uit en verdeel in 4 gelijke stukken.

5. Snijd de plakken aan beide lange zijden visgraatgewijs in waarbij je een strook van ongeveer 5 centimeter in het midden vrij laat.

6. Verdeel het gehakt over de 4 plakken bladerdeeg.

 

Kip-kersen worstenbroodjes 

7. Maak voorzichtig een geultje in het gehakt en schep hier zwarte kersenjam en pecannoten in.

8. Klop het andere ei los.

9. Vlecht het bladerdeeg dicht, besmeer met het losgeklopte ei en bak de worstenbroodjes 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Kip-kersen worstenbroodjes 

Tip: Denk bij de Italiaanse kruidenmix aan rozemarijn, tijm, salie en oregano.
Tip: De worstenbroodjes kun je warm en koud eten.

 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept