Afbeelding bladerdeegstengels
Gebak

Bladerdeeg-stengels met jam

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit, of als je plakjes uit de vriezer gebruikt, maak je deze aan elkaar vast tot een rechthoek.
  3. Snijd de plak aan de lange zijde in het midden door.
  4. Besmeer één gedeelte met de bosvruchtenjam en leg de andere helft hierop.
    afbeelding bereiding stengels Hero
  5. Snijd met een scherp mes dunne stroken van het bladerdeeg. Probeer niet te hard te duwen anders bestaat de kans dat je de jam er uit duwt.
  6. Neem een stengel en houd deze aan beide uiteinden vast en draai deze een paar keer tot er een twist ontstaat. Doe dit met alle stengels.
    bereiding stengels Hero
  7. Zorg dat ze voldoende ruimte hebben op de bakplaat.
  8. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de stengels hiermee.
  9. Bestrooi met sesam en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat de stengels iets afkoelen voordat je ze eet, dan worden ze iets steviger.

Tips!

  1. Je kunt de stengels ook een dag van te voren maken! Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel. Warm ze eventueel een paar minuutjes op in de oven.
  2. Probeer ook eens met een andere smaak Hero jam!
  3. Dit heerlijke Moederdag recept is geschreven door Sandra van Leuke Recepten.
  4. Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor Moederdag? Er zijn ook verrukkelijke recepten geschreven door Laura’s Bakery en Zoetrecepten.