Header_kipburgers_arbikozenchutney
Diner

Kipburgers met abrikozenchutney

  • Bereidingstijd
    35 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Snijd de lente-uien in ringetjes.
    Ingredienten_kipburgers_arbikozenchutney
  2. Strooi het sesamzaad in een diep bord en paneer de kipburgers ermee.
  3. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn. Snijd de peper in ringetjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper tot ze zacht zijn. Voeg de azijn en kardemompoeder toe. Laat de azijn verdampen.
  6. Voeg de abrikozenjam toe en verwarm nog kort. Breng de chutney op smaak met zout. Laat afkoelen.
  7. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers om en om goudbruin en gaar.
  8. Rooster eventueel de opengesneden hamburgerbroodjes op een grillplaat.
  9. Beleg de broodjes met plakjes avocado, wortelrasp, kruidenblaadjes, radijsplakjes en een kipburger. Lepel er wat van de abrikozenchutney over.

Tips!

  1. Mooi weer? Grill dan de hamburgers en de broodjes op de barbecue!
  2. Maak kleine versies om tijdens een borrel met vrienden van te genieten!