Jam studio logo

Aziatische hamburger met abrikozenchutney

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
Makkelijk
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Burgers
  • 4 st runderhamburgers
  • 4 st broodjes
  • 2 el Hero abrikozenjam
  • 2 el ketjap
  • 14 st mango
  • 12 st komkommer in plakjes
  • 1 st little gem sla
  • Chutney
  • 8 el Hero abrikozenjam
  • 1 st rode ui fijngesnipperd
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 teentje(s) knoflook uitgeperst
  • 1 st limoen sap en rasp
  • 5 g koriander fijngehakt
  • 1 st rode peper fijngehakt
  • 2 stengels bosui in ringetjes
  • 1 tl vissaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje peper en zout

Keukenapparatuur

  • Steelpan
  • Grillpan of barbecue
  • Keukenkwast

Bereidingswijze

Ja! Geef je hamburger een Aziatisch tintje! Lekker uit de pan of van de barbecue. De abrikozenchutney maakt het helemaal af…

1. Begin met de chutney. Verhit de olie in een steelpannetje en fruit hierin de rode ui 1 minuut.

2. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur.

3. Voeg de abrikozenjam, vissaus, het sap en de rasp van de limoen, bosui en koriander toe. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

4. Ga verder met de burgers. Maak de sla schoon en maak de blaadjes los.

5. Schil de mango en snijd in plakjes.

6. Meng de ketjap met de abrikozenjam en breng op smaak met peper en zout.

7. Grill de hamburgers (in een grillpan of op de barbecue) 3 tot 4 minuten aan iedere kant, keer regelmatig en besmeer iedere keer bij het omdraaien de burgers met abrikozen-ketjapmengsel. 

8. Grill de broodjes.

9. Beleg de broodjes met de sla, komkommer, de burger, plakjes mango en abrikozenchutney.

Op zoek naar meer heerlijke inspiratie? Kijk snel verder op de Hero Jam Studio! 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept