Lunch
Aziatische hamburger met abrikozenchutney
Bereidingstijd
20 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Begin met de chutney. Verhit de olie in een steelpannetje en fruit hierin de rode ui 1 minuut.
- Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur.
- Voeg de abrikozenjam, vissaus, het sap en de rasp van de limoen, bosui en koriander toe. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
- Ga verder met de burgers. Maak de sla schoon en maak de blaadjes los.
- Schil de mango en snijd in plakjes.
- Meng de ketjap met de abrikozenjam en breng op smaak met peper en zout.
- Grill de hamburgers (in een grillpan of op de barbecue) 3 tot 4 minuten aan iedere kant, keer regelmatig en besmeer iedere keer bij het omdraaien de burgers met abrikozen-ketjapmengsel.
- Grill de broodjes.
- Beleg de broodjes met de sla, komkommer, de burger, plakjes mango en abrikozenchutney.