Header_crostini_champignons_appelstroop_3840x1400.jpg
Borrel

Crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, besprenkel het brood met 2 eetlepels olijfolie extra vierge en rooster 10 minuten in de oven tot het brood goudbruin en krokant is.

    Ingredienten_crostini_champignons_appelstroop_2400x1200.jpg
  2. Halveer de appel en snijd de ene helft in blokjes en de andere helft in plakjes.

  3. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olie of boter en fruit de ui en tijm 1 minuut aan. Voeg de champignons toe en bak ze in 8 minuten goudbruin.

  4. Voeg de appelblokjes toe, bak ze kort mee en breng op smaak met peper en zout.

  5. Meng ondertussen de appelstroop met de balsamicoazijn en twee eetlepels extra vierge olijfolie tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.

    Bereiding_crostini_champignons_appelstroop_2400x1200.jpg
  6. Leg de rucola op de crostini’s, leg de gebakken champignons er bovenop, verdeel de plakjes appel en Parmezaanse kaas er overheen en besprenkel met de appelstroopglaze.