Borrel
Crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze
Bereidingstijd
15 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C, besprenkel het brood met 2 eetlepels olijfolie extra vierge en rooster 10 minuten in de oven tot het brood goudbruin en krokant is. 
 - Halveer de appel en snijd de ene helft in blokjes en de andere helft in plakjes.
 - Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olie of boter en fruit de ui en tijm 1 minuut aan. Voeg de champignons toe en bak ze in 8 minuten goudbruin.
 - Voeg de appelblokjes toe, bak ze kort mee en breng op smaak met peper en zout.
 - Meng ondertussen de appelstroop met de balsamicoazijn en twee eetlepels extra vierge olijfolie tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.
 - Leg de rucola op de crostini’s, leg de gebakken champignons er bovenop, verdeel de plakjes appel en Parmezaanse kaas er overheen en besprenkel met de appelstroopglaze.