Jam studio logo

Abrikozen havermout ontbijttaart

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
40 min. wachttijd
Door Zoetrecepten

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 5 el Hero Abrikozenjam
  • 200 g havermout
  • 2 st eieren
  • 2 st bananen
  • 125 ml (amandel)melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 st flinke appel
  • 100 g gemengde noten of zaden

Keukenapparatuur

  • bakpapier
  • bakvorm
  • foodprocessor

Bereidingswijze

Yes! Taart bij het ontbijt! Pure verwennerij toch? Probeer deze havermout ontbijttaart! Je maakt je ontbijt helemaal compleet met een dikke klodder Griekse yoghurt en een schepje extra jam. Genieten geblazen!

Abrikozen havermout ontbijttaart

1. Maak de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Hak de noten grof en zet even opzij.

2. Verwarm de oven voor op 180°C en beleg een bakvorm met bakpapier.

3. Pureer de banaan fijn, meng er 2 eetlepels abrikozenjam door en klop deze samen met de eieren op.

4. Voeg de melk toe en mix nog even door.

5. Maal van 130 gram havermout een fijn meel in de foodprocessor. Meng dit vervolgens met de overgebleven havermoutvlokken, het bakpoeder en een snuf zout.

6. Mix het natte mengsel hier doorheen en schep vervolgens de appelstukjes en noten erdoor.

7. Stort het beslag in de bakvorm. Swirl de laatste 3 el abrikozenjam met een klein lepeltje door het beslag.

8. Bak de havermout ontbijttaart in 40-45 minuten gaar.

Abrikozen havermout ontbijttaart  Abrikozen havermout ontbijttaart

Tip: Glutenvrij ontbijttaartje maken? Let dan op dat je havermout gebruikt die glutenvrij gecertificeerd is!

Dit fantastische recept is geschreven door Mariëtte van Zoetrecepten.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept