Ontbijt
Abrikozen havermout ontbijttaart
Bereidingstijd
30 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Maak de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Hak de noten grof en zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 180°C en beleg een bakvorm met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C en beleg een bakvorm met bakpapier.
- Voeg de melk toe en mix nog even door.
- Maal van 130 gram havermout een fijn meel in de foodprocessor. Meng dit vervolgens met de overgebleven havermoutvlokken, het bakpoeder en een snuf zout.
- Mix het natte mengsel hier doorheen en schep vervolgens de appelstukjes en noten erdoor.
- Stort het beslag in de bakvorm. Swirl de laatste 3 el abrikozenjam met een klein lepeltje door het beslag.
- Bak de havermout ontbijttaart in 40-45 minuten gaar.
Tip!
- Glutenvrij ontbijttaartje maken? Let dan op dat je havermout gebruikt die glutenvrij gecertificeerd is!