Gebak
Zaden-notenbrood met appelstroop
Bereidingstijd
40 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed de bodem van het cakeblik met een op maat geknipt stukje bakpapier.
- Vet de zijkanten in met boter of olie en bestuif met wat bloem of amandelmeel.
- Doe eerst de appelstroop en het amandelmeel in de mengkom en roer dit goed zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Voeg vervolgens de eieren, het zout en de olie toe. Roer tot een glad geheel.
- Voeg in één keer alle noten en zaden toe en meng tot een beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en verdeel het tot in de hoekjes.
- Strooi er nog wat extra noten op en zet het brood ongeveer 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Het brood zal niet rijzen maar bakt stevig gaar. Druk er met je vingertoppen op: als het brood stevig is en de noten hebben een mooi kleurtje, dan is het brood klaar.
- Laat het brood minimaal een kwartier afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Maak hiervoor de randen los met een spatel of mes.
- Laat het brood volledig afkoelen en snij deze daarna pas in plakken.
- Besmeer een plak zaden-notenbrood met appelstroop en maak het af met dunne plakjes vijg en oude kaas.
Tips!
- Het brood is zo ook superlekker! Neem bijvoorbeeld een plakje mee voor onderweg.
- Dit lekkere recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Eefje van Eefsfood.