Header_zaden_notenbrood_vijgen_appelstroop
Gebak

Zaden-notenbrood met appelstroop

  • Bereidingstijd
    40 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

    Ingredienten_zaden_notenbrood_vijgen_appelstroop
  2. Bekleed de bodem van het cakeblik met een op maat geknipt stukje bakpapier.

  3. Vet de zijkanten in met boter of olie en bestuif met wat bloem of amandelmeel.

  4. Doe eerst de appelstroop en het amandelmeel in de mengkom en roer dit goed zodat er geen klontjes meer in zitten.

  5. Voeg vervolgens de eieren, het zout en de olie toe. Roer tot een glad geheel.

  6. Voeg in één keer alle noten en zaden toe en meng tot een beslag.

  7. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel het tot in de hoekjes.

    Bereiding_zaden_notenbrood_vijgen_appelstroop
  8. Strooi er nog wat extra noten op en zet het brood ongeveer 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  9. Het brood zal niet rijzen maar bakt stevig gaar. Druk er met je vingertoppen op: als het brood stevig is en de noten hebben een mooi kleurtje, dan is het brood klaar.

  10. Laat het brood minimaal een kwartier afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Maak hiervoor de randen los met een spatel of mes.

  11. Laat het brood volledig afkoelen en snij deze daarna pas in plakken.

  12. Besmeer een plak zaden-notenbrood met appelstroop en maak het af met dunne plakjes vijg en oude kaas.

Tips!

  1. Het brood is zo ook superlekker! Neem bijvoorbeeld een plakje mee voor onderweg.

  2. Dit lekkere recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Eefje van Eefsfood.