Header_Vijf verschillende crackers met jam
Lunch

Vijf verschillende crackers met jam

 • Bereidingstijd
  15 minuten
 • Porties
  5 Personen
 • Moeilijkheidsgraad
  Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

 1. Voor de eerste cracker, pak je de kaasschaaf om er 3 stukjes af te schaven. Leg ze op de cracker en voeg er een theelepel aardbeienjam aan toe.
 2. Ook de tweede cracker wordt er een met aardbeienjam, maar de eerste laag beleg bestaat uit roomkaas. Daar kan vervolgens een theelepel aardbeienjam overheen gesmeerd worden. Tot slot top je hem af met 50 gram aardbeienplakjes en wat poedersuiker.
 3. De aardbeienjam mag nog even blijven, want op de volgende cracker begin je met een laagje pindakaas om er daarna nog een laatste theelepel aardbeienjam overheen te smeren. Snijd een appel in plakjes en bedek de derde cracker met wat plakjes appel.
 4. Nu switch je naar abrikozenjam. Smeer een theelepel op een nieuwe cracker. Pak daarna een nectarine om er een paar partjes vanaf te snijden. Je hebt ongeveer de helft van de nectarine nodig om de cracker te bedekken. Ook kun je er een paar plakjes kiwi aan toevoegen, dat zal wederom ongeveer een halve kiwi worden. Om deze cracker een fris effect te geven, kun je er nog een aantal blaadjes munt aan toevoegen.
 5. Als afsluiter maak je een cracker met een theelepel bosbessenjam. Leg daar twee plakjes gerookte kipfilet overheen. Maak het af met een handje rucolablaadjes en wat Pecorino. Nu rest er nog een keuze…Op welke volgorde ga je de crackers opeten?