Header_Sandwich pulled pork met abrikozenjam_3840x1400.jpg
Lunch

Sandwich pulled pork met abrikozenjam

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Stook de barbecue op tot ongeveer 100 °C.
  2. Als de barbecue op temperatuur is, leg je het vlees erop.
    Bereiding_Sandwich pulled pork met abrikozenjam_2400x1200.jpg
  3. Steek een kernthermometer in het vlees. Voeg wat rookhout toe en sluit het deksel. Gebruik je een oven, dan kun je de oven op 100 °C zetten.
  4. Ondertussen kun je de salade bereiden. Check tijdens het hele proces regelmatig de temperatuur van de barbecue. Een te lage temperatuur is niet erg maar probeer niet te veel pieken in de temperatuur te krijgen.
  5. Als het vlees op 70 °C is haal je het van de barbecue, smeer je er naar eigen voorkeur nog wat abrikozenjam op en pak je het stevig in met aluminiumfolie.
  6. Leg het vlees terug op de barbecue en houd de thermometer erin, zodat je in de gaten kunt houden of het niet teveel door gaart.
  7. Na een paar uur gaat de kerntemperatuur naar 85 °C: haal nu het vlees van de barbecue en pak het uit.
  8. Laat het even afkoelen en trek het met twee vorken uit elkaar.
  9. Serveer de pulled pork op een broodje met wat rucola en naar smaak nog wat extra abrikozenjam, geniet ervan!