Diner
Varkenshaas met abrikozen-salie saus en feta aardappeltjes
Bereidingstijd
30 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Breng het water aan de kook in een steelpannetje en los het bouillonblokje er in op.
- Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot, abrikozenjam en fijngehakte salie toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot een mooie, dikke saus.
- Breng op smaak met verse zwarte peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de aardappelpartjes met de olijfolie, knoflooktenen, peper en zout en zet 15 minuten in de oven.
- Schep de aardappelpartjes om, verkruimel de feta er overheen en zet nog 15 minuten in de oven. Verwijder de knoflooktenen voor het serveren.
- Snijd de varkenshaas in plakken van 3-4 cm dik.
- Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de varkenshaasmedaillons 3 minuten aan iedere kant goudbruin en breng op smaak met peper en zout.