Header_varkenshaas_abrikozensaliesaus_feta_aardappeltjes_3840x1400.jpg
Diner

Varkenshaas met abrikozen-salie saus en feta aardappeltjes

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook in een steelpannetje en los het bouillonblokje er in op.

    Ingredienten_varkenshaas_abrikozensaliesaus_feta_aardappeltjes_2400x1200.jpg
  2. Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot, abrikozenjam en fijngehakte salie toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot een mooie, dikke saus.

    bereiding_varkenshaas_abrikozensaliesaus_feta_aardappeltjes_2400x1200.jpg
  3. Breng op smaak met verse zwarte peper.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Meng de aardappelpartjes met de olijfolie, knoflooktenen, peper en zout en zet 15 minuten in de oven.

  6. Schep de aardappelpartjes om, verkruimel de feta er overheen en zet nog 15 minuten in de oven. Verwijder de knoflooktenen voor het serveren.

  7. Snijd de varkenshaas in plakken van 3-4 cm dik.

  8. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de varkenshaasmedaillons 3 minuten aan iedere kant goudbruin en breng op smaak met peper en zout.