Header_Roomboterkoekjes met een hart van zwarte kersenjam
Gebak

Roomboterkoekjes met een hart van zwarte kersenjam

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Begin met de kruimeltopping.

    Ingredienten_Roomboterkoekjes met een hart van zwarte kersenjam
  2. Mix de bloem, kristalsuiker, kaneel, roomboter en het zout met de keukenmachine tot er een kruimeldeeg ontstaat.

  3. Doe het deeg in een kom en zet in de koelkast om te koelen tot je het kruimeldeeg weer gebruikt.

    Bereiding_Roomboterkoekjes met een hart van zwarte kersenjam
  4. Ga verder met de roomboterkoekjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Mix de roomboter, kristalsuiker, poedersuiker en het zout in de kom van je keukenmachine.

  7. Voeg daarna het ei toe. Schraap als het nodig is het deeg van de randen en laat de keukenmachine draaien tot er een egaal en samenhangend deeg ontstaat.

  8. Vet de muffinvorm in met roomboter. Verdeel daarna in elk vormpje dezelfde hoeveelheid deeg. Druk plat zodat het deeg de hele onderkant van de vorm bedekt.

  9. Zet 15 minuten in de koelkast om het deeg kort te koelen.

  10. Schep in het midden van elke vorm een theelepel zwarte kersenjam. Verdeel de kruimeltopping er rond: laat de jam onbedekt.

  11. Zet de roomboterkoekjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koekjes licht goudbruin zijn.

  12. Laat afkoelen op een koelrekje en haal de koekjes na 15 minuten uit de vorm.

Tips!

  1. Wij gebruiken voor deze roomboterkoekjes zwarte kersenjam, maar met aardbeien-, abrikozen-, of frambozenjam is het ook superlekker. Probeer het gewoon eens uit!

  2. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Stefanie van Little Spoon.