Gebak
Roomboterkoekjes met een hart van zwarte kersenjam
Bereidingstijd
30 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Begin met de kruimeltopping.
- Mix de bloem, kristalsuiker, kaneel, roomboter en het zout met de keukenmachine tot er een kruimeldeeg ontstaat.
- Doe het deeg in een kom en zet in de koelkast om te koelen tot je het kruimeldeeg weer gebruikt.
- Ga verder met de roomboterkoekjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de roomboter, kristalsuiker, poedersuiker en het zout in de kom van je keukenmachine.
- Voeg daarna het ei toe. Schraap als het nodig is het deeg van de randen en laat de keukenmachine draaien tot er een egaal en samenhangend deeg ontstaat.
- Vet de muffinvorm in met roomboter. Verdeel daarna in elk vormpje dezelfde hoeveelheid deeg. Druk plat zodat het deeg de hele onderkant van de vorm bedekt.
- Zet 15 minuten in de koelkast om het deeg kort te koelen.
- Schep in het midden van elke vorm een theelepel zwarte kersenjam. Verdeel de kruimeltopping er rond: laat de jam onbedekt.
- Zet de roomboterkoekjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koekjes licht goudbruin zijn.
- Laat afkoelen op een koelrekje en haal de koekjes na 15 minuten uit de vorm.
Tips!
- Wij gebruiken voor deze roomboterkoekjes zwarte kersenjam, maar met aardbeien-, abrikozen-, of frambozenjam is het ook superlekker. Probeer het gewoon eens uit!
- Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Stefanie van Little Spoon.