Header_Paaskoeken_3840x1400.jpg
Gebak

Paaskoeken met Hero aardbeienjam

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed het vooral niet te lang door. Zodra je er en bal van kan vormen is het klaar.
    Ingredienten_Paaskoeken_2400x1200.jpg
  2. Verpak het deeg in plastic folie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Kneed het deeg nog kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van ongeveer 4 millimeter.
  5. Steek of snijd grote paaseieren uit het deeg en leg die op de bakplaat. Als je geen vorm hebt, knip dan een paasei uit papier en gebruik deze als mal. Op deze manier kun je precies dezelfde paaseieren uit het deeg snijden.
  6. Steek uit de helft van de koeken kleine rondjes; dit kan je doen met bijvoorbeeld een gladde spuitmond of de bovenkant van een appelboor. Als je die niet hebt, kan je het natuurlijk ook gewoon met een mesje doen, alleen kost dat iets meer tijd.
    Bereiding_Paaskoeken_2400x1200.jpg
  7. Bestrijk de paaskoeken met losgeklopt ei en bak ze in 13-18 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat de koeken afkoelen op een rooster.
  9. Roer de aardbeienjam los en bestrijk alle hele koeken daarmee.
  10. Bestuif de andere koeken (die met de gaatjes eruit dus) licht met poedersuiker en leg ze voorzichtig op de met jam bestreken koeken.