Paas_pavlova_met_abrikozenjam
Dessert

Paas pavlova met Hero Abrikozenjam

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze Pavlova

  1. Verwarm de oven voor op 120°C hetelucht.
    Paas_pavlova_met_abrikozenjam
  2. Doe de eiwitten in een schone kom en klop met een mixer iets stijf.
  3. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en het snufje zout.
  4. Klop de eiwitten goed stijf zodat er mooie, glanzende pieken ontstaan als je de mixer omhoog haalt.
  5. Mix op het laatst de maïzena en de azijn er door.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier 6 flinke hopen eiwit op. Maak ze iets plat aan de bovenzijde met de bolle kant van de lepel zodat de topping hier straks op kan.
  7. Bak de pavlova 10 minuten in de oven en verlaag de temperatuur naar 110°C en bak nog 80 minuten.
  8. Laat daarna de pavlova afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.

Topping

  1. Klop ondertussen de slagroom stijf. Je hoeft hier geen suiker bij te gebruiken omdat de pavlova ook al vrij zoet is.
  2. Snij de mango in blokjes en hak de pistachenootjes wat kleiner.
  3. Haal de pavlova voorzichtig van de bakplaat en schep de slagroom er op.
  4. Schep er wat abrikozenjam op en verdeel hier bovenop de blokjes mango en de pistachenootjes.

Tips!

  1. Je kunt ook mini pavlova’s maken! Maak kleinere hoopjes van het eiwit en bak ze ongeveer 60 minuten.
  2. Wil je de pavlova’s een dag van te voren maken, bewaar ze dan zonder topping op een koele en droge plek en doe pas net voor gebruik de slagroom, jam en andere toppings er op.
  3. Gebruik een schone en vetvrije kom en mixer. Zijn ze niet helemaal schoon dan bestaat de kans dat het eiwit niet goed opstijft. Ga eventueel met een gehalveerde citroen langs de randen van de kom en mixer om ze goed vetvrij te maken.
  4. Er mag geen eidooier bij het eiwit komen, anders worden de eiwitten ook niet goed stijf. Wil je 100% zeker zijn dan kun je ook bij de grotere supermarkten een flesje kopen met gepasteuriseerd eiwit.
  5. Als de eiwitten iets opgeklopt zijn, voeg je beetje bij beetje de suiker toe, zo heeft het schuim de kans om de suiker goed op te nemen. Gebruik bij voorkeur fijne suikerkorrels.
  6. Voeg altijd een beetje maïzena toe aan de eiwitten, zo blijft de binnenzijde iets meer chewy. Dit is tevens het verschil met meringue, hierbij wordt geen maïzena toegevoegd en is hierdoor harder en knapperiger.
  7. De temperatuur van de oven is heel belangrijk, zet deze niet te hoog anders verkleurt de pavlova. Zet de temperatuur de eerste paar minuten iets hoger zodat de buitenkant krokanter wordt en verlaag daarna de temperatuur zodat hij van binnen verder kan drogen.
  8. Dit fantastische recept is geschreven door Sandra van Leukerecepten.nl.
  9. Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor de Paasdagen? Er zijn ook verrukkelijke paasrecepten geschreven door Zoetrecepten met Hero Minder Zoet Frambozen en Laura’s Bakery met Hero Abrikozenjam.