header_kerstboom koekjes
Gebak

Kerstboom van amandelkoekjes met bosvruchtenjam

  • Bereidingstijd
    50 minuten
  • Porties
    2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, gemalen amandelen of het amandelmeel, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom.
    ingredienten koekjes
  2. Snijd de boter in stukjes en voeg samen met het koude water en het ei toe.
  3. Kneed het deeg met een mixer door elkaar.
  4. Kneed het daarna nog kort met je handen door tot een egaal deeg.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  6. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte.
  7. Steek er met de vormpjes sterren uit. In het voorbeeld zijn er 6 verschillende formaten gebruikt en met elke vorm 4 koekjes uitgestoken.
  8. Leg de sterren van deeg op een bakplaat met bakpapier.
  9. Bak de sterren in ongeveer 15 minuten af in de oven. Ze zijn nog een beetje zacht als ze klaar zijn, maar harden nog uit zodra ze afkoelen.
  10. Neem 2 van de grootste sterren en besmeer deze met een laagje jam.
    koekjes kerstboom afbeelding
  11. Leg hier de andere 2 grootste sterren iets gedraaid op. Besmeer deze weer met een laagje jam en bouw zo verder naar de kleinste sterren toe.
  12. Eindig met een beetje extra jam.
  13. Bestrooi de kerstboom met wat poedersuiker en eventueel wat zilveren parels.

Tips!

  1. Je kunt de kerstbomen natuurlijk met van alles versieren! Wees creatief en maak jouw ideale pronkstuk.
  2. De koekjes kun je los in een afgesloten trommel een aantal dagen bewaren. De kerstboom maximaal een dag, maar de koekjes worden dan wel minder knapperig.
  3. Dit heerlijke kerstrecept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Sandra van Leuke Recepten. Meer inspiratie opdoen voor de feestdagen? Kijk snel verder op de Hero Fruit Studio!