Gebak
Kerstboom van amandelkoekjes met bosvruchtenjam
Bereidingstijd
50 minutenPorties
2 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Meng de bloem, gemalen amandelen of het amandelmeel, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom.
- Snijd de boter in stukjes en voeg samen met het koude water en het ei toe.
- Kneed het deeg met een mixer door elkaar.
- Kneed het daarna nog kort met je handen door tot een egaal deeg.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte.
- Steek er met de vormpjes sterren uit. In het voorbeeld zijn er 6 verschillende formaten gebruikt en met elke vorm 4 koekjes uitgestoken.
- Leg de sterren van deeg op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de sterren in ongeveer 15 minuten af in de oven. Ze zijn nog een beetje zacht als ze klaar zijn, maar harden nog uit zodra ze afkoelen.
- Neem 2 van de grootste sterren en besmeer deze met een laagje jam.
- Leg hier de andere 2 grootste sterren iets gedraaid op. Besmeer deze weer met een laagje jam en bouw zo verder naar de kleinste sterren toe.
- Eindig met een beetje extra jam.
- Bestrooi de kerstboom met wat poedersuiker en eventueel wat zilveren parels.
Tips!
- Je kunt de kerstbomen natuurlijk met van alles versieren! Wees creatief en maak jouw ideale pronkstuk.
- De koekjes kun je los in een afgesloten trommel een aantal dagen bewaren. De kerstboom maximaal een dag, maar de koekjes worden dan wel minder knapperig.
- Dit heerlijke kerstrecept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Sandra van Leuke Recepten. Meer inspiratie opdoen voor de feestdagen? Kijk snel verder op de Hero Fruit Studio!