Kiphaasjes_abrikozenjam
Diner

Kiphaasjes met courgettepasta en abrikozenjam

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet water op om de courgettepasta in te bereiden.
    Ingredienten_Kippenhaasjes_Courgette
  2. Meng 2 eetlepels jam met 2 eetlepels olijfolie, om de kip te marineren. Voeg wat peper en zout toe en marineer de kip zo’n 10 minuten.
  3. De rode peper en koriander kun je fijn snijden en in een bakje doen. Voeg het sjalotje er in snippers aan toe. Rasp vervolgens de schil van de limoen boven het bakje en knijp de limoen er zelf in uit.
  4. Meng de overige jam uit de pot met dit geheel tot een chutney.
  5. Bereid de courgettespaghetti en pak intussen de ciabatta erbij en om hem in plakjes te snijden. Besprenkel de plakjes met olijfolie en rooster het 10 minuten op 200 °C in de oven.
  6. Begin nu aan de dressing: meng 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel sesamolie, fijngehakte knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
    Bereiding_Kippenhaasjes_Courgette
  7. Meng de dressing voorzichtig door de courgettespaghetti. Grill de kiphaasjes in een grillpan op middenhoog vuur, 4 minuten aan iedere kant. Snijd daarna de kiphaasjes in stukjes, meng het door de pasta.
  8. Serveer de pasta met het geroosterde brood en de chutney. Eet smakelijk!

Tip!

  1. Ken je deze andere combinaties van vlees met jam al: de pulled pork met abrikozenjam of Afrikaans gevulde kipfilet. Recept is geschreven door Alexander Sebregts