Header_Afrikaans gevulde kipfilet
Diner

Afrikaans gevulde kipfilet

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilet aan één kant in en vul elke filet met een eetlepel abrikozenjam.

    Ingredienten_Afrikaans gevulde kipfilet
  2. Maak de opening dicht met een prikker.

  3. Bestrooi de kipfilet met wat zout en de Ras el Hanout kruiden.

  4. Bereid de couscous volgens de verpakking en kook de peultjes kort met wat zout. Zorg dat ze lekker knapperig blijven.

    Bereiding_Afrikaans gevulde kipfilet
  5. Bak de kipfilets in een scheutje olijfolie met 50g boter in ongeveer 20 minuten gaar en snij er plakken van.

  6. Meng de peultjes met de couscous en verdeel dit over de borden. Leg de kip op de couscous.

  7. Garneer tot slot met de koriander.

Tip!

  1. Ook lekker om koud te eten! Neem bijvoorbeeld de restjes de volgende dag mee als lunch.