Borrel
Kip-kersen worstenbroodjes
Bereidingstijd
30 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Verhit de olie in een kleine pan en fruit hierin de sjalot, de knoflook en de kruiden tot de sjalot glazig is.
- Meng de gebakken sjalot met het kipgehakt, de kipreepjes, 1 ei, de beschuit en breng op smaak met peper en zout.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel in 4 gelijke stukken.
- Snijd de plakken aan beide lange zijden visgraatgewijs in waarbij je een strook van ongeveer 5 centimeter in het midden vrij laat.
- Verdeel het gehakt over de 4 plakken bladerdeeg.
- Maak voorzichtig een geultje in het gehakt en schep hier zwarte kersenjam en pecannoten in.
- Klop het andere ei los.
- Vlecht het bladerdeeg dicht, besmeer met het losgeklopte ei en bak de worstenbroodjes 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Tips!
- Denk bij de Italiaanse kruidenmix aan rozemarijn, tijm, salie en oregano.
- De worstenbroodjes kun je warm en koud eten.