Header_worstenbroodjes_3840x1400.jpg
Borrel

Kip-kersen worstenbroodjes

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

    ingredienten_worstenbroodjes_2400x1200.jpg
  2. Verhit de olie in een kleine pan en fruit hierin de sjalot, de knoflook en de kruiden tot de sjalot glazig is.

  3. Meng de gebakken sjalot met het kipgehakt, de kipreepjes, 1 ei, de beschuit en breng op smaak met peper en zout.

  4. Rol het bladerdeeg uit en verdeel in 4 gelijke stukken.

  5. Snijd de plakken aan beide lange zijden visgraatgewijs in waarbij je een strook van ongeveer 5 centimeter in het midden vrij laat.

  6. Verdeel het gehakt over de 4 plakken bladerdeeg.

    Bereiding_worstenbroodjes_2400x1200.jpg
  7. Maak voorzichtig een geultje in het gehakt en schep hier zwarte kersenjam en pecannoten in.

  8. Klop het andere ei los.

  9. Vlecht het bladerdeeg dicht, besmeer met het losgeklopte ei en bak de worstenbroodjes 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Tips!

  1. Denk bij de Italiaanse kruidenmix aan rozemarijn, tijm, salie en oregano.

  2. De worstenbroodjes kun je warm en koud eten.