Kersen Kruimeltaart Tova Kersen
Gebak

Kersen kruimeltaart met witte chocolade

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm metbakpapier en vet de randen in.
  2. Klop de roomboter zacht. Voeg de suiker toe en mix 2-3 minuten. Voeg de eieren éénvoor één toe en meng voorzichtig. Voeg de vanille aroma, halfvolle melk, bakpoeder en bloem toe en meng tot een glad geheel.
    Kersen Kruimeltaart Tova Kersen Ingrediënten
  3. Hak de witte chocolade grof. Halveer de kersen en haal de pitten eruit. Spatel dewitte chocolade door het beslag.
  4. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de springvorm. Verdeel de helftvan de kersen en de helft van de Hero Tova Kersen over het beslag. Herhaal nog een keer met de overige ingrediënten.
    Kersen Kruimeltaart Tova Kersen Ingrediënten
  5. Meng in een kom de ingrediënten van het kruimeldeeg tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over het beslag en bak de kersen kruimel taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

Tip!

  1. Ook lekker met wat citroenrasp voor een frisse smaak.