Gebak
Mini roze koeken
Bereidingstijd
20 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffinvorm in met boter of bakspray.
- Meng in een kom de roomboter, basterdsuiker, eieren, vanille, bloem, maïzena en het zout en het bakpoeder kort tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bedek de muffinvorm met een bakplaat of ovenschaal. Zo blijft de bovenkant van de cakejes vlak aan de bovenkant.
- Bak de cakejes ongeveer 10 minuten met de bakplaat en nog 8 minuten zonder bakplaat. De cakejes mogen licht van kleur blijven, maar zorg er wel voor dat ze goed gaar zijn.
- Laat de cakejes afkoelen nadat ze uit de oven komen.
- Pureer de frambozen met een staafmixer tot glad geheel.
- Verwarm in een steelpan de frambozenpuree met de Tova dessertsaus frambozen en de poedersuiker tot lauwwarm.
- Verdeel het glazuur met een lepel over de cakejes of dip de cakejes in het glazuur.
- Laat ongeveer 15 minuten afkoelen zodat het glazuur mooi hard kan worden. Gebruik je suikerhartjes of andere versiering? Strooi deze er dan over voordat het glazuur hard wordt.
Tip!
- Alleen een gewone muffinvorm? Maak dan grotere roze koeken! Je haalt er dan minder uit één recept.