Mini roze koeken header
Gebak

Mini roze koeken

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffinvorm in met boter of bakspray.
    Mini roze koeken inrgedienten
  2. Meng in een kom de roomboter, basterdsuiker, eieren, vanille, bloem, maïzena en het zout en het bakpoeder kort tot een glad beslag.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Bedek de muffinvorm met een bakplaat of ovenschaal. Zo blijft de bovenkant van de cakejes vlak aan de bovenkant.
  5. Bak de cakejes ongeveer 10 minuten met de bakplaat en nog 8 minuten zonder bakplaat. De cakejes mogen licht van kleur blijven, maar zorg er wel voor dat ze goed gaar zijn.
  6. Laat de cakejes afkoelen nadat ze uit de oven komen.
  7. Pureer de frambozen met een staafmixer tot glad geheel.
  8. Verwarm in een steelpan de frambozenpuree met de Tova dessertsaus frambozen en de poedersuiker tot lauwwarm.
  9. Verdeel het glazuur met een lepel over de cakejes of dip de cakejes in het glazuur.
    Mini roze koeken bereiding
  10. Laat ongeveer 15 minuten afkoelen zodat het glazuur mooi hard kan worden. Gebruik je suikerhartjes of andere versiering? Strooi deze er dan over voordat het glazuur hard wordt.
    Mini roze koeken_resultaat

Tip!

  1. Alleen een gewone muffinvorm? Maak dan grotere roze koeken! Je haalt er dan minder uit één recept.