afbeelding taart
Gebak

Witte chocolade – aardbeien kwarktaart

  • Bereidingstijd
    40 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine.

    hero-kwarktaart_ingredienten
  2. Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels.

  3. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel de koekkruimels hier over. Druk ze goed aan met een lepel.

  4. Zet de vorm zolang in de koelkast.

  5. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.

  6. Pers het sap uit de citroen en verwarm dit in een klein pannetje.

  7. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het citroensap. Zorg dat de blaadjes goed oplossen.

  8. Laat het mengsel daarna iets afkoelen.

  9. Smelt de witte chocolade au bain-marie boven een pan met heet water.

  10. Mix de slagroom met de basterdsuiker net niet helemaal stijf.

  11. Voeg de kwark toe en mix er doorheen.

  12. Verdeel het mengsel over 2 kommen. Voeg aan één kom de helft van het citroen-gelatine mengsel toe en de witte chocolade.

  13. Zorg dat beide niet al te heet meer zijn maar wel nog vloeibaar.

  14. Giet dit mengsel met witte chocolade over de koekbodem. Strijk het glad en zet 30 minuten in de koelkast.

  15. Meng door de andere helft van het kwarkmengsel de rest van het citroen-gelatine mengsel en de aardbeienjam.

    bereiding kwarktaart
  16. Verdeel over de iets opgesteven laag witte chocolade kwark.

  17. Strijk glad en zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.

  18. Snijd de randen van de taart los van de springvorm en verwijder de rand.

  19. Garneer de taart met verse aardbeien en witte chocolade schaafsel.

Tips!

  1. Je kunt de taart ook versieren met toefjes slagroom.

  2. Ook voor de bodem kun je variëren met koekjes. Gebruik bijvoorbeeld biscuitjes of glutenvrije koekjes.

  3. Deze waanzinnige taart is gemaakt door Sandra van Leuke Recepten.