Gebak
Witte chocolade – aardbeien kwarktaart
Bereidingstijd
40 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine.
- Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels.
- Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel de koekkruimels hier over. Druk ze goed aan met een lepel.
- Zet de vorm zolang in de koelkast.
- Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
- Pers het sap uit de citroen en verwarm dit in een klein pannetje.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het citroensap. Zorg dat de blaadjes goed oplossen.
- Laat het mengsel daarna iets afkoelen.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie boven een pan met heet water.
- Mix de slagroom met de basterdsuiker net niet helemaal stijf.
- Voeg de kwark toe en mix er doorheen.
- Verdeel het mengsel over 2 kommen. Voeg aan één kom de helft van het citroen-gelatine mengsel toe en de witte chocolade.
- Zorg dat beide niet al te heet meer zijn maar wel nog vloeibaar.
- Giet dit mengsel met witte chocolade over de koekbodem. Strijk het glad en zet 30 minuten in de koelkast.
- Meng door de andere helft van het kwarkmengsel de rest van het citroen-gelatine mengsel en de aardbeienjam.
- Verdeel over de iets opgesteven laag witte chocolade kwark.
- Strijk glad en zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.
- Snijd de randen van de taart los van de springvorm en verwijder de rand.
- Garneer de taart met verse aardbeien en witte chocolade schaafsel.
Tips!
- Je kunt de taart ook versieren met toefjes slagroom.
- Ook voor de bodem kun je variëren met koekjes. Gebruik bijvoorbeeld biscuitjes of glutenvrije koekjes.
- Deze waanzinnige taart is gemaakt door Sandra van Leuke Recepten.