Abrikozen ontbijttaart_eindresultaat_3840x1400px.jpg
Ontbijt

Abrikozen ontbijttaart

  • Bereidingstijd
    5 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    Abrikozen ontbijttaart_Ingredienten_2400x1200px.jpg
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  3. Roer de eieren met de melk los in een kom.
  4. Voeg al roerend het speltmeel en het amandelmeel toe.
  5. Voeg twee eetlepels jam toe en roer dit goed door het beslag.
  6. Tot slot voeg je ook het bakpoeder, de kaneel en vanille toe en meng nog een keer goed door.
  7. Giet het mengsel over in de springvorm.
  8. Bak de taart in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.
  9. Laat de taart goed afkoelen (maar warm ook erg lekker!).
    Abrikozen ontbijttaart_bereiding_2400x1200px.jpg

Topping

  1. Verdeel tot slot de kwark over het middelste gedeelte van de taart
  2. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en verdeel over de kwark.

Tip!

  1. Handig om een dag van te voren te bakken, dan hoef je ’s ochtends alleen maar een punt af te snijden! Doe wel pas op de dag zelf pas de kwark over de taart, zo blijft deze het allerlekkerst!