Diner
Indiase kipspiesjes
Bereidingstijd
60 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Week de satéprikkers in water.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij samen met de gember fijn. Snipper de sjalot.
- Doe de rode peper, de gember en de sjalot met de abrikozenjam in een steelpan. Voeg de azijn en water toe.
- Breng het aan de kook en laat ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen.
- Meng ondertussen voor de marinade de curry madras specerijen met de olie.
- Snij de kippendijen in blokjes en voeg toe aan de marinade. Laat dit ongeveer 20 minuten afgedekt staan in de koelkast om te marineren.
- Hak in de tussentijd de koriander grof en roer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking of rooster ze in een broodrooster.
- Rijg het gemarineerde vlees op de satéprikkers.
- Verwarm een grillpan en bak de spiesjes op hoog vuur gaar.
- Serveer de spiesjes met het naanbrood, de chutney en gekruide yoghurt.
Tip!
- Liever iets anders dan kip? Dit recept is ook heerlijk met lamsvlees! Grill de lamsspiesjes op hoog vuur en zorg dat ze rosé blijven.